Over ons

 

 

Met geloof in haar eigen kracht en creativiteit, tuimelende doorzettingsvermogen, passie voor mode en mooie materialen en spattende energie startte Frederiek Waninge in 2010 haar eigen tassenlabel ‘Merel by Frederiek’. Met oog op zelfverzekerde, modebewuste en stijlvolle vrouwen ontwerpt zij elegante tassen “Ik denk vanuit de vrouw, maar dan vanuit de vrouw met een eigen identiteit en persoonlijkheid. Zij die weten hoe ze moeten maar vooral wíllen communiceren naar de wereld en trots zijn op zichzelf. Op zowel de sterke als de minder sterke punten”.
 

De afgelopen jaren hebben de tassen van Merel by Frederiek zich ontwikkeld tot een heuse cult-accessoire en zijn zij verkrijgbaar in meer dan 145 kleding-, schoenen- en lederwaren winkels én tegenwoordig zelfs in Noorwegen. Ieder seizoen lanceert het label diverse lijnen binnen dezelfde collectie waardoor het aanbod oneindig is. Tijdens het ontwerpen van iedere collectie, waarbij samen met een expert op het gebied van trends, materialen en een vooruitkijkende blik op de algemene mode, wordt gekeken naar welke invloeden het beste passen bij het DNA van het merk, blijft de handtekening van MbF steeds terug keren.
 

Een opvallend en bijzonder signatuur van het label is de in iedere collectie terugkerende munt met hierop de afbeelding van Frederiek haar jongste zusje Merel die geboren is met een meervoudige handicap. “Voor mij dé inspiratiebron en toonbeeld van doorzettingsvermogen”. Frederiek heeft om kracht te zetten bij waar zij als persoon voor staat en ter ere van merel de ‘Merel Munt Foundation’ opgezet waar de munten aan de tassen symbool voor staan.
 

De Merel Munt Foundation organiseert jaarlijks een reeks activiteiten voor én met organisaties van kinderen en jong volwassenen met een beperking. Een percentage van ieder aankoopbedrag komt ten goede aan de Foundation, waardoor zij door de organisatie van de activiteiten bijdraagt aan het welzijn van meervoudig gehandicapte kinderen en hun begeleiding. Ook hangt er aan iedere tas een kaartje waarop een unieke code vermeld staat, zo kan iedereen die met trots een Merel by Frederiek tas koopt, zich tevens als Ambassadeur van de Foundation registeren. 
Frederiek.jpg